Aspargestærte med tomatsalsa

2 pers.

Ingredienser

1 færdiglavet tærtedej
1 bdt. grønne asparges
3 æg
1 dl mælk
1 dl creme fraiche 9%
1 tsk. revet muskatnød
salt, friskkværnet peber

Tomatsalsa:
250 g cherrytomater
1 rødløg
2 stilke bredbladet persille
1 spsk. balsamico
1 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.
Tryk dejen ud i en tærteform, så den dækker bund og sider.
Bræk det nederste af asparges og læg dem tæt ved siden af hinanden i tærtebunden.
Bland mælk, æg, creme fraiche, muskatnød, salt og friskkværnet peber i en skål og hæld det over aspargesene i formen. Bag i ca. 35 minutter, eller til fyldet er stivnet.

Salsa:
Skær tomaterne i halve. Hak persille. Hak løget fint. Rør balsamico, olivenolie, salt og friskkværnet peber sammen. i en skål og tomater, persille og rødløg i. Lad det trække i ½ time inden det serveres til den nybagte tærte.

Comments

comments