header

Kartoffelsalat med bønner og kapers

6 pers.

Ingredienser

750 g små, nye kartofler
500 g grønne bønner
1 rødløg
1 bdt. bredbladet persille, hakket
1 lille glas kapers
1 håndfuld frisk, høvlet parmesanost

Sennepsdressing:
1 spsk. dijonsennep
4 spsk. hvid balsamico
1 spsk. akaciehonning
8 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skyl kartoflerne i letsaltet vand, til de netop er møre. Hæld vandet fra og skyl dem med koldt vand. Hæld dem over i en skål.
Nip bønnerne og skyl dem. Damp dem i kogende, letsaltet vand i 3-4 minutter. Hæld dem i en sigte og hæld straks koldt vand over dem, så de bevarer farven. Når de er helt afkølede, hældes de ned til kartoflerne – halver dem hvis de er meget lange.
Hak rødløget i fine tern og hæld løg og persille ned i skålen. Tilsæt kapers og det meste af parmesanen, gem lidt til pynt.

Dressing:
Hæld det hele i et lille glas eller i en meljævner, ryst det sammen og hæld det over grønsagerne. Bland det hele godt rundt og pynt med persille og høvlet parmesan.