header

Kalveculotte med rosmarin og hvidløg

6 pers.

Ingredienser

1 kalveculotte, ca. 1½ kg
1 dl olivenolie
3-4 fed hvidløg
1 citron
friskkværnet peber
4 friske rosmarinkviste

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader
Afpuds culotten. Snit overfladen i rudemønster. Læg culotten i en bradepande. Bland olivenolie, hvidløg i tynde skiver, citronskal (revet eller i julienne), rosmarinnåle og friskkværnet peber. Hæld olieblandingen over culotten i bradepanden.
Sæt stegen i ovnen i 25 minutter. Mærk efter om den har fået nok ved at trykke på den, eller brug et stegetermometer. Hvis den føles blød når der trykkes på den, skal den have længere tid. Det skal føles når der trykkes på huden mellem tommel- og pegefinger på en ikke for hårdt knyttet hånd. Dæk stegen til i stanniol og viskstykke og lad den trække inden den skæres ud i tynde skiver.

Effektive møder kan du læse om her