Tapastallerken

6 pers.

Ingredienser

Marineret manchego ost:
300 g manchego ost
1 fed hvidløg
2 kviste frisk rosmarin
1 spsk. rosenpeber
1½ dl olivenolie
et nip groft salt, friskkværnet peber
1 laurbærblad

Marinerede artiskokhjerter:
1 dåse artiskokhjerter
saft af ½ citron
1 dl olivenolie
salt, friskkværnet peber
1 håndfuld bredbladet persille, hakket

Endvidere:
1 pakke Breasola skinke
1 potte frisk basilikum

Fremgangsmåde

Dagen i forvejen:
Ost:
Skær osten i tern. Stød pillet hvidløg i en morter sammen med rosmarinnåle og rosenpeber. Bland olivenolie i og hæld det over i et glas – eller en lille skål. Tilsæt salt, friskkværnet peber og laurbærblad. Læg osten i krydderolien og dæk den til. Lad den marinere til næste dag.

Artiskokhjerter:
Lad artiskokhjerterne dryppe af i en sigte og skær dem i kvarter.
Bland citronsaft, olivenolie, salt, friskkværnet peber og hakket persille. Bland det med artiskokhjerterne, dæk til og lad det stå til næste dag.

Anretning:
Lige før servering, anrettes de marinerede manchegotern på en stor tallerken med friske basilikumblade, breasolaskinke og marinerede artiskokhjerter. Sæt tandstikkere i og server.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik