header

Gris på spyd med nudelsalat

4 pers.

Ingredienser

350-400 g flæskesmåkød i tern
1 dl sød soyasauce, f. eks. Ketjab Manis
saft af 1 appelsin
1 tsk. mørk muscovadosukker
salt, peber
rosmarinkviste
olie til stegning

Nudelsalat:
100-125 g nudler
blade af ½ bdt. basilikum
blade af 2-3 kviste mynte
1 lille bdt. koriander
1 fintsnittet bundt forårsløg
½ udkærnet og fintsnittet agurk

Lime-chilidressing:
1 udkernet, finthakket rød chili
1 tsk. sukker
3 spsk. risvin eller tør sherry
2 spsk. lime- eller citronsaft
2 spsk. jordnøddeolie/majsolie
1 tsk. ristet sesamolie

Fremgangsmåde

Rør soyasauce, appelsinsaft og muscovadosukker med salt og peber. Vend kødstykkerne i og lad dem trække længst muligt.
Vælg nogle lidt tykke, stive rosmaringrene, og fjern nålene, men lad lidt sidde på toppen. Tag kødet op af marinaden, dup det let med køkkenrulle og sæt det på de faste pinde rosmarin. Steg dem i olie ved jævn varme 5-6 minutter og dryp resterende marinade over under stegningen.
Kog nudlerne efter anvisning og afdryp og afkøl under den kolde hane, afdryp igen og kom det i en skål, hvor de blandes med de øvrige ingredienser og den sammenpiskede marinade.
Anret nudelsalaten på tallerkner med de små spid af kød ovenpå.