Høns i asparges

6 pers.

Ingredienser

750 g grønne asparges
1 gulerod
det grønne af 1 porre
1 stor kylling, 1500 g
1 kvist frisk timian
5 hele sorte peberkorn
2 stænger bladselleri
salt, friskkværnet peber
3 spsk. majsstivelse
1½ dl fløde

Fremgangsmåde

Knæk det nederste af de friske asparges. Læg de afbrækkede stykker for sig selv.
Skræl gulerod og vask porretoppen.
Læg kyllingen i en stor gryde og dæk med koldt vand. Tilsæt de afbrækkede asparges-ender, timian, peberkorn, gulerod, porretop, bladselleri og 1 tsk. salt. Bring vandet i kog, skru ned for vamren når det koger og skum for urenheder. Lad kyllingen simre under låg i 45 minutter.
Tag forsigtigt kyllingen op af suppen og lad den køle af. Lad suppen koge videre uden låg.
Når kyllingen er til at røre ved, pilles skindet af og kasseres. Kødet plukkes af skroget.
Læg det afplukkede skrog tilbage i gryden med suppen og kog i yderligere 30 minutter. Pluk/skær imens kødet i mindre stykker.
Skær asparges i stykker af ca. 3 cm.
Sigt suppen. Hvis der ønskes en ekstra koncentreret suppe kan den koges ind til 1 liter – ellers mål 1 liter op og hæld den tilbage i suppegryden (resten kan evt. gemmes/fryses). Rør majsstivelse ud i fløden og hæld blandingen i suppen under konstant omrøring. Kog suppen igenen i 2 minutter.
Læg asparges og kylling i saucen og kog i 3 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Server med kogte nye kartofler, drysses med blandede, friske krydderurter (f. eks. basilikum, dild, kørvel, persille og purløg).

Comments

comments