header

Gelato (italiensk is)

6 pers.

Ingredienser

7½ dl mælk
korn af 1 stang vanilie
6 æggeblommer
175 g sukker

Fremgangsmåde

Bring mælk og vaniliekorn i kog i en gryde. Pisk æggeblommer og sukker lyse og meget luftige i en anden gryde (gryden må IKKE være af aluminium). Sæt gryden med æggemassen over ved svag varme og pisk den varme mælk i gradvist – pisk hele tiden. Æggemassen må IKKE koge!!!, men hele tiden være lige under kogepunktet. Pisk hele tiden til massen bliver så tyk, at den hænger ved på bagsiden af en træske.
Tag gryden af varmen. Si ismassen ned i en skål og lad den køle af, rør af og til.

Hvis der bruges ismasine:
Hæld massen i maskinen og frys den i 20 minutter.

Uden ismaskine:
Hæld massen i en form og pisk den med jævne mellemrum igennem med en el-mikser, under indfrysningen.

Der kan tilsættes forskellig fyld/smag. F. eks. mos 500 g jordbær med en gaffel og bland det i massen inden den fryses.