header

Stegt doradefisk med mango-/agurkesalat

4 pers.

Ingredienser

4 Dorade fisk i portionsstørrelse
mel
olie til stegning

Mangosalat:
2 modne mango
6 forårsløg
1 frisk rød chili, finthakket
frisk koriander
saft af 1 lime
2 spsk. sesamolie
2 tsk. sukker
1 spsk. fishsauce
evt. lidt reven, frisk ingefær

Agurkesalat:
2 agurker, skrællede, uden kerner og skåret i skiver
1 rødløg
1 dl hakkede, ristede peanuts
frisk mynte

Dressing:
2 frisk, røde chilier, finthakket
1 fed hvidløg
4 spsk. riseddike eller hvidvinseddike
2 spsk. sukker
2 tsk. fishsauce

Fremgangsmåde

Vend fiskene i mel og steg dem sprøde i rigeligt med olie – ca. 10 minutter på hver side alt efter hvor store de er.

Skær mangokødet i tern. Hak koriander groft og bland ingredienserne sammen. Lad det trække på køl i ca. 1 time.

Bland alle ingredienserne til agurkesalaten. Bland det med dressingen og lad det trække 1 time i køleskab inden servering.