Kalvehaleragout

4 pers.

Ingredienser

2 kg kalvehaler, afpudset og skåret i stykker
2 løg
2 fed hvidløg
4 store gulerødder
1 stor porre
½ lille selleri
1 persillerod
frisk timian
laurbærblade
1 dl tomatpure
2 dl rødvin
½ liter kalvebouillon
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Grønsagerne ordnes og skæres i grove tern. Brunes i lidt olie i et par minutter. Kalvehalerne brunes på alle sider. Læg grønsagerne i en gryde, tilsæt tomatpure, timian, laurbærbladene og kalvehalerne. Hæld rødvin over og lad det simre i et minut. Tilsæt kalvebouillon. Lad det hele simre ved jævn varme med låg på, kan også laves i ovn ved 180 grader.
Tag kalvehalerne op, efterhånden som de bliver møre. Bouillon og urter blendes og koges blank i ca. 10-15 minutter. Jævn med lidt maizena eller piskefløde og smag til med salt og friskkværnet peber. Hæld det hele over kalvehalerne. Server med kartoffelmos.

Der kan også tilsættes perleløg.

Comments

comments