Kalvehaleragout

4 pers.

Ingredienser

2 kg kalvehaler, afpudset og skåret i stykker
2 løg
2 fed hvidløg
4 store gulerødder
1 stor porre
½ lille selleri
1 persillerod
frisk timian
laurbærblade
1 dl tomatpure
2 dl rødvin
½ liter kalvebouillon
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Grønsagerne ordnes og skæres i grove tern. Brunes i lidt olie i et par minutter. Kalvehalerne brunes på alle sider. Læg grønsagerne i en gryde, tilsæt tomatpure, timian, laurbærbladene og kalvehalerne. Hæld rødvin over og lad det simre i et minut. Tilsæt kalvebouillon. Lad det hele simre ved jævn varme med låg på, kan også laves i ovn ved 180 grader.
Tag kalvehalerne op, efterhånden som de bliver møre. Bouillon og urter blendes og koges blank i ca. 10-15 minutter. Jævn med lidt maizena eller piskefløde og smag til med salt og friskkværnet peber. Hæld det hele over kalvehalerne. Server med kartoffelmos.

Der kan også tilsættes perleløg.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik