Jordskokkesuppe med pigeonæbler

4 pers.

Ingredienser

500 g jordskokker, skrællet og groft udskåret
25 g smør
1 løg
2 fed hvidløg
4-5 pigeonæbler
3 dl sødmælk
3 dl hønsebouillon
1 dl piskefløde
citronsaft
4 skiver serranoskinke

Fremgangsmåde

Skræl 3 af æblerne og skær dem groft ud. Sauter groftskåret løg, hvidløg, æbler og jordskokker i smør i et par minutter. Hæld mælk og bouillon over, lad det simre til jordskokkerne er møre. Blend det hele og tilsæt så fløde, salt, friskkværnet peber og citronsaft. Varm det hele igennem igen, men det må IKKE koge!!

De resterende æbler skæres i skiver og sauteres i smør. Læg serranoskinken på bagepapir og sæt det i ovnen ved 180 grader til de er sprøde.
Anret suppen med skiver af æbler og knust serranoskinke over. Server med brødcroutoner.

Comments

comments