header

Krydret æbletærte med mascarpone-creme

Ingredienser

Tærtedej:
400 g mel
225 g koldt smør i små tern
1 dl iskoldt vand
½ tsk. fint salt

Mascarpone-creme:
1 bæger mascarpone
korn af ½ stang vanilie
reven skal af 1 citron
2 spsk. flormelis

Æblefyld:
10 store æbler, gerne Cox Orange eller Belle De Boskoop, skåret i tern
100 g sukker
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt muskatnød
korn af 1 stang vanilie
1 spsk. smør
1 dl ahornsirup
1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne til mascarpone-cremen. Pisk ikke for meget, bare vend det hele rundt.

Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor i kort tid, til en dej formes. Del den i 2 dele og læg på køl i 30 minutter.

Fyld:
Smelt smørret med sukker og ahornsirup i en gryde eller en sauterpande. Tilsæt krydderier, vaniliekorn og æbletern, vend det hele rundt og lad det blive gennem varm. Køl det af.

Smør en tærteform. Rul den ene halvdel af dejen ud og beklæd tærteformen. Kom æblefyldet i og fordel den jævnt. Rul den anden dej-del ud og læg den over fyldet, så den går helt ud over kanten af tærteformen. Tryk dejen godt sammen hele vejen rundt i kanten og skær overskydende dej væk. Lav et par lufthuller i dejen med en gaffel.
Pensl med sammenpisket æg og drys sukker over i et tyndt lag.
Bag ved 180 grader i en forvarmet ovn i ca. 1 time, til den er gylden og æble-fyldet er boblende. Server med mascarpone-cremen.