Thairejer med chili og lime

Ingredienser

16 thairejer med skal (frosne)
Marinade:
1 spsk. finthakket hvidløg
1 stilk citrongræs, finthakket
7-8 små, friske grønne chili, finthakkede
3 spsk. lime- eller citronsaft
3-4 spsk. fiskesauce
3-4 tsk. sukker
4 spsk. olie

Tilbehør:
lidt sprød salat i stirmler
1 håndfuld sukkerærter, delt på langs
½ agurk, delt på langs, befriet for kerner og skåret i skiver på 3-4 mm.
friske koriander- eller basilikumblade
1 lime i både

Fremgangsmåde

Tø rejerne op og pil dem – lad halespidsen blive siddende som pynt. Flæk rejerne på langs til halespidsen og fjern den sorte streng.
Lav marinaden, kom rejerne i og lad dem marinere mindst 30 minutter ved stuetemperatur, men gerne længere – op til 2-3 timer – i køleskab. Steg rejerne ved stæk varme med lidt af marinaden 2-3 minutter, eller til de er røde. Tilsæt resten af marinaden det sidste minut.
Anret i en skål med salatstrimler, sukkerærter og agurkeskiver. Pynt med koriander- eller limeblade og limebåde.

Comments

comments