Lun salat med asparges

4 pers.

Ingredienser

2 bdt. grønne asparges, den nederste ende brækket af
20 vagtelæg
4 forårsløg i tynde skiver
frisk babyspinat
frisk, høvlet parmesan
frisk basilikum
lidt eddike

Dressing:
2 ansjoser
1 spsk. kapers
1-2 fed hvidløg
1 spsk. grov sennep
1/4 dl hvidvinseddike
1½ dl god olivenolie
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Bring vand i kog og kom lidt eddike og salt i. Åbn hver enkelt vagtelæg i toppen med en lille kniv og hæld det rå æg i en kop. Ægget hældes i det let kogende vand, så hviden samler sig om blommen – forsæt til alle æggene er brugt. De skal pochere i et par minutter. Det kan også bruges almindelig æg, så bare ikke mange selvfølgelig…..
Når æggene er nok, men stadig bløde indeni, tages de op og kommes i koldt vand.

Blend alle ingredienserne til dressingen.
Skær asparges i grove stykke. Rist dem i lidt olie og anret dem på babyspinaten, med resten af ingredienserne ovenpå. Fordel lidt dressing over salaten og pynt med høvlet, frisk parmesan.

Comments

comments