Lun salat med asparges

4 pers.

Ingredienser

2 bdt. grønne asparges, den nederste ende brækket af
20 vagtelæg
4 forårsløg i tynde skiver
frisk babyspinat
frisk, høvlet parmesan
frisk basilikum
lidt eddike

Dressing:
2 ansjoser
1 spsk. kapers
1-2 fed hvidløg
1 spsk. grov sennep
1/4 dl hvidvinseddike
1½ dl god olivenolie
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Bring vand i kog og kom lidt eddike og salt i. Åbn hver enkelt vagtelæg i toppen med en lille kniv og hæld det rå æg i en kop. Ægget hældes i det let kogende vand, så hviden samler sig om blommen – forsæt til alle æggene er brugt. De skal pochere i et par minutter. Det kan også bruges almindelig æg, så bare ikke mange selvfølgelig…..
Når æggene er nok, men stadig bløde indeni, tages de op og kommes i koldt vand.

Blend alle ingredienserne til dressingen.
Skær asparges i grove stykke. Rist dem i lidt olie og anret dem på babyspinaten, med resten af ingredienserne ovenpå. Fordel lidt dressing over salaten og pynt med høvlet, frisk parmesan.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik