header

Risotto med frisk spinat og parmaskinke

4 pers.

Ingredienser

8 tynde skiver parmaskinke
300 g Arborio ris
1 finthakket løg
2 dl hvidvin
1 liter hønsebouillon
50 g smør
50 g frisk, reven parmesanost
400 g friske spinatblade
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Blancher spinaten i kogende vand i ½ minut, kom det derefter direkte i isvand (så beholder spinaten den flotte grønne farve). Sigt vandet fra, når den er kold. Pres al væden ud af spinaten (gøres nemmest gennem en sigte)og hak den fint.
Sauter finthakket løg i 3 spsk. olivenolie til de klare, tilsæt risene og rør konstant i 1 minut. tilsæt 3 dl bouillon og rør, til væden er opsuget af risen, gentag processen til risene er kogt al dente og konsistensen er cremet og flydende. Tilsæt den finthakkede spinat, smør i små tern og reven, frisk parmesanost.
Læg skiver af parmaskinken på et stykke bagepapir og bag den sprød i ovnen i ca. 20 minutter ved 180 grader. Køl dem let af og knus dem med hånden over den anrettede risotto.