Vandbakkelse med appelsincreme

36 stk.

Ingredienser

2½ dl mel
3/4 tsk. bagepulver
et nip salt
125 g + 1 spsk. smør
13/4 dl vand
5 store æg

Fyld:
81/4 dl piskefløde
11/4 dl flormelis
skal af 3 store appelsiner
½ dl orange likør, eks. Grand Marnier, Cointreau eller Tripple Sec

Pynt:
karamelsauce
friske jordbær i halve og appelsinfileter

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 225 grader. Dæk 2 bageplader med bagepapir.
Bland mel, salt og bagepulver i en lille skål. Bring smør og vand i kog i en kasserolle. Lad det koge til smørret er smeltet. Tilsæt mel-blandingen på en gang. Pisk kraftigt, indtil det bliver til en fast masse. Pisk hele tiden i 2 minutter. Hæld den varme “dej” over i en stor skål.
Med en el-pisker piskes æggene i en ad gangen og pisk godt mellem hver. Dejen skal blive tyk og skinnende. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt boller ud på bagepladerne. Lad dem bage i 10 minutter, til de bliver gyldne og sænk varmen til 150 grader. Bag i endnu 10-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem helt.
Skær dem over.

Fyld:
Pisk fløden i en stor skål med en el-pisker til den begynder at tykne. Tilsæt flormelis og pisk til der danner sig toppe. Pisk appelsinskal og likør i. Hæld det i en sprøjtepose og sprøjt ca. 3 spsk. ud på den nederste halvdel af en vandbakkelse. Læg de øverste halvdele på, dryp med karamelsauce og pynt fadet med halverede jordbær og appelsinfileter.

Comments

comments