Vandbakkelse med appelsincreme

36 stk.

Ingredienser

2½ dl mel
3/4 tsk. bagepulver
et nip salt
125 g + 1 spsk. smør
13/4 dl vand
5 store æg

Fyld:
81/4 dl piskefløde
11/4 dl flormelis
skal af 3 store appelsiner
½ dl orange likør, eks. Grand Marnier, Cointreau eller Tripple Sec

Pynt:
karamelsauce
friske jordbær i halve og appelsinfileter

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 225 grader. Dæk 2 bageplader med bagepapir.
Bland mel, salt og bagepulver i en lille skål. Bring smør og vand i kog i en kasserolle. Lad det koge til smørret er smeltet. Tilsæt mel-blandingen på en gang. Pisk kraftigt, indtil det bliver til en fast masse. Pisk hele tiden i 2 minutter. Hæld den varme “dej” over i en stor skål.
Med en el-pisker piskes æggene i en ad gangen og pisk godt mellem hver. Dejen skal blive tyk og skinnende. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt boller ud på bagepladerne. Lad dem bage i 10 minutter, til de bliver gyldne og sænk varmen til 150 grader. Bag i endnu 10-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem helt.
Skær dem over.

Fyld:
Pisk fløden i en stor skål med en el-pisker til den begynder at tykne. Tilsæt flormelis og pisk til der danner sig toppe. Pisk appelsinskal og likør i. Hæld det i en sprøjtepose og sprøjt ca. 3 spsk. ud på den nederste halvdel af en vandbakkelse. Læg de øverste halvdele på, dryp med karamelsauce og pynt fadet med halverede jordbær og appelsinfileter.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik