header

Øl-braiseret oksekødsgryde

4 pers.

Ingredienser

500 g oksekød (inder- eller yderlår)
1 flaske mørkt øl
1 spsk. soya
2 spsk. koncentreret tomatpure
1 tsk. rosmarin
5-6 tørrede enebær
1 løg
salt, friskkværnet peber
2-3 gulerødder
1 spsk. majsstivelse

Fremgangsmåde

Bland løg, soya, tomatpure, rosmarin og knuste enebær i en gryde og lad det koge godt sammen i nogle minutter. Skær kødet i tern. Pil løget, hak det og kom det i gryden sammen med kødet. Kun lidt ad gangen – så gryden ikke går af kog!!!
Krydr med salt og friskkværnet peber. Lad gryderetten småsimre under låg i ca. 45 minutter. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Læg dem i gryden, når der er 10 minutter tilbage af kogetiden. Bland majsstivelse med lidt vand og jævn retten. Lad den koge op og server med kogte kartofler og broccoli.