header

Fettuccine med rejer

4 pers.

Ingredienser

raps-/solsikke-/eller majsolie
1 spsk. olivenolie
2½ dl champignon, skivede
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
½ dl tør hvidvin
1 spsk. hakket, frisk basilikum
lidt hønsebouillon
1 tsk. maizena
1 tsk. hakket, frisk oregano – eller ½ tsk. tørret
2 tomater, uden kerner og hakket
500 g tigerrejer, uden skal og tarmen fjernet
½ dl bredbladet persille, hakket
½ dl frisk, revet parmesan
225 g fuldkorns fettuccine, kogt al dente

Fremgangsmåde

Kom lidt olie i en stor gryde eller sauterpande. Tilsæt hvidløg, champignon og løg, steg til det er mørt 2-3 minutter. Bland ½ dl vand med vin, basilikum lidt flydende hønsebouillon, maizena og oregano i en skål. Kom tomater og rejer i sauterpanden og steg til rejerne begynder at blive lyserøde, ca. 1-2 minutter. Skru ned til meget lav varme. Rør vin-blandingen i, læg låg på og lad det simre til rejerne er helt nok, ca. 2-3 minutter. Rør persille, ost og al dente kogt past i. Fordel på 4 tallerkner og server med det samme.