header

Lækre boller med krydderier og gedeost

Ingredienser

2½ dl mørkt øl
2½ dl lunkent vand
½ liter A-38
100 g soltørrede tomater
25 g kapers
lidt spidskommen
75 g gær
1 kg mel
25 g havsalt
1 dl olivenolie
200 g gedeost
evt. lidt durummel

Fremgangsmåde

Bland øl, vand og A-38 og opløs gæren deri. Tilsæt soltørrede tomater, spidskommen, mel og kapers. Æltes godt igennem i 10 minutter. Tilsæt salt. Ælt igennem igen. Tilsæt tilsidst olien og ælt for sidste gang. Lad dejen hvile i 30 minutter. Skær dejen ud i firkanter eller tril til boller. Drys med groft durummel og lad bollerne hæve i 15 minutter. Tryk en skive gedeost ned i bollen inden bagning – de kan også bages uden. Bag dem i 15 minutter ved 200 grader.