Thai rejer og ris

4 pers.

Ingredienser

1 tsk. rapsolie
11/4 dl forårsløg, hakket
1 spsk. finthakket hvidløg
1 dåse kokosmælk
33/4 dl jasminris
2½ dl revne gulerødder
salt, friskkværnet peber
350 g rå tigerrejer, tarmen fjernet og uden skal
225 g sukkerærter
2 tsk. fintrevet limeskal

Pynt:
limebåde
hakket koriander eller bredbladet persille

Fremgangsmåde

Varm olien op i en sauterpande eller wok. Tilsæt forårsløg og hvidløg, lad det svitse i 1-2 minutter, til det afgiver duft. Hæld kokosmælk i en målekande og tilsæt så vand til det ialt giver 8 dl væske. Hæld det i panden/wokken og bring det i kog. Tilsæt ris, gulerødder og salt. Læg låg på og skru ned for varmen og lad det simre i 12 minutter, til risen er næsten nok.
Kom rejer, sukkerærter og limeskal i, hvis risene ser tørre ud, så tilsæt lidt mere vand. Lad det simre, læg låg på og lad det stå i endnu 3-4 minutter til rejerne er møre. Pynt med limebåde og hakket koriander eller bredbladet persille.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik