Fuldkorns spaghetti med valnødder og gorgonzola

6 pers.

Ingredienser

11/4 dl soltørrede tomater i lage
2 store fed hvidløg, tyndt skåret
500 g fuldkorns spaghetti
2½ dl valnødder, finthakket
150 g gorgonzola i små stykker – stuetemperatur
1 lille bdt. bredbladet persille, hakket
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kog spaghettien al dente i rigeligt med godt saltet vand.
Skær tomaterne i tynde strimler og bland dem med 3 spsk. af den lage de har lagt i og hvidløgsskiverne. Hæld det hele på en pande og steg ved svag varme i ca. 10 minutter, rør et par gange til hvidløget er stegt – men uden at det bruner. Fjern tomater og hvidløg med en hulske, kom det i en stor skål og dæk det til.
Når vandet hældes fra spaghettien, så gem 11/4 dl af kogevandet.
Hæld de hakkede valnødder på panden i stegeolien fra tomaterne og hvidløg. Steg ved mellem varme og rør hele tiden. Valnødderne skal være let ristede.
Hæld den afdryppede spaghetti i panden og bland det godt med valnødderne, indtil det hele er godt blandet sammen. Hæld det over i skålen til tomater og hvidløg og tilsæt gorgonzola, persille, masser af friskkværnet peber og det gemte kogevand. Bland det hele godt sammen, til osten begynder at smelte. Server med det samme.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik