header

Røget laks på toast

4 pers.

Ingredienser

250 g friskrøget laks
2 store håndfulde frisk babyspinat
2 store håndfulde frisk rucola
1 spsk. smør
2 spsk. vand
4 skiver toastbrød
smør til stegning af brød
4 spsk. fromage frais
salt, friskkværnet peber
saft af 1 lime
4 skiver bacon

Fremgangsmåde

Skær brødskiverne fri for skorper og smør dem på begge sider med et tyndt lag smør.
Grill baconskiverne over direkte varme, vend det ofte, så de ikke brænder. Læg dem på køkkenrulle, så fedtet drypper af.
Kom en foliebakke på inddirekte varme og kom vand og smør i. Kom salaterne i og grill til de er krympet helt ind. Drys med groft salt og friskkværnet peber, dryp dem af i en sigte.
Grill brødskiverne på begge sider over direkte varme, til de er gyldne og får grill streger. Anret den grillede salat på brødskiverne, så ferskrøget laks, fromage frais og til slut knust sprødstegt bacon. Slut af med et par dråber limesaft og friskkværnet peber.