Svinemørbrad med rødbeder

4 pers.

Ingredienser

1 svinemørbrad
olie til stegning
salt, friskkværnet peber

Balsamicoglace:
½ dl balsamico
½ dl flydende honning

Bagte rødbeder:
12 små rødbeder eller 6 store
2 spsk. balsamico glace
1 spsk. olivenolie
2 kviste frisk timian
salt, friskkværnet peber
50 g hasselnødder, let ristede
evt. kørvel

Fremgangsmåde

Puds mørbraden og del den i 4 lige store bøffer. Brun bøfferne i olie på en varm pande. Drys med salt og friskkværnet pebet. Steg dem færdige i ovnen ved 175 grader. Lad dem hvile lidt inden servering.

Glace:
Kog balsamico og honning ind til det halve og køl det ned.

Forkog rødbederne med skind, det tager 45-60 minutter, afhængig af størrelse. De skal have lidt bid. Hæld koldt vand over dem og “smut” skindet af dem. Skær dem i grove både og vend dem med balsamicoglace, olie og timian. Læg dem i et ovnfast fad og bag dem i 5-10 minutter ved 180 grader.
Anret bøfferne på tallerken med rødbeder, glace og hakkede hasselnødder.

Comments

comments