header

Croissants

10 stk.

Ingredienser

2½ dl mælk
25 g gær
2 spsk. sukker
2 tsk. salt
500 g pizzamel
50 g blødt smør
100 g koldt smør til udrulning
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Lun mælken til den er fingervarm og hæld den i en skål. Opløs gæren og tilsæt sukker og salt. Sigt ca. 2/3 af melet i væsken og rør det godt sammen. Hak smørret og findel den i dejen, til den har en grynet konsistens. Ælt dejen godt sammen med resten af melet, til den er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted og lad den hæve til dobbelt størrelse, det tager ca. 2 timer.
Slå dejen ned og rul den ud på et meldrysset bord til en rektangel på ca. 40 x 25 cm. Skær smørret i tynde skiver og fordel dem på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdele over. Klap kanten til så smørret ikke kan ses. Rul dejen ud og fold den sammen igen. Del dejen i to og rul hvert stykke ud til en rektangel på ca. 20 x 30 cm. Skær dejen ud i trekanter, ca. 10 stk.
Rul trekanterne sammen fra den brede ende og fold enderne mod midten, så det bliver til horn. Læg dem på bageplade og lad dem hæve i 1 time.
Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i midten af ovnen i 15 minutter.