Hvide Sarah Bernhardt kager

18 stk.

Ingredienser

Trøffelmasse:
25 g gsmør
2 spsk. piskefløde
250 g finthakket hvid chokolade

Makroner:
125 g mandler
300 g sukker
1-1½ æggehvide

Fremgangsmåde

Trøffelmasse:
Kom smørret i en gryde og smelt ved svag varme. Tilsæt piskefløde og varm igennem til massen begynder at tykne. Tag gryden af varmen og tilsæt finthakket chokolade lidt efter lidt. Rør til chokoladen er smeltet.
Hæld trøffelmassen i en lille form og stil den i køleskab i godt 2 timer, til massen har sat sig.

Makroner:
Blend mandler med sukker til en fin masse i en foodprocessor. Tilsæt æggehvide lidt ad gangen, mens der blendes. Stop så snart massen har konsistens som en tyk grød – det må IKKE blive flydende!!
Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i små runde kager, ca. 3 cm. i diameter.
Bag makroner i forvarmet ovn ved 125 grader i ca. 30 minutter, til de er gyldne på toppen og lige netop hårde udenpå. Afkøl makronerne i ca. 5 minutter på bagepladen inden de forsigtigt sættes til yderligere afkøling på en rist.

Blend trøffelmassen eller pisk den op med en el-pisker til den har en smørbar konsistens. Spæd evt. op med lidt fløde hvis det er nødvendigt.
Top forsigtigt trøffelmassen på den flade siden af makronerne. Drys kagerne med sigtet kakaopulver og stil dem køligt, inden de skal serveres.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik