Okse-satay med sesamkartofler

4 pers.

Ingredienser

1 kg. mørt oksekød
salt, friskkværnet peber

Mariande:
6 spsk. soya
6 spsk. flydende honning
3 spsk. sesamolie
3 spsk. risvin
saft af 3 lime
2 spsk. fintrevet ingefær

Sesamkartofler:
750 g små nye kartofler
1 spsk. sesamolie
1 spsk. sesamfrø
Maldon salt

Jærdbærsalat:
4 røde snackepebre
250 g friske jordbær
1 agurk
3 spsk. marinade

Dip:
100 g peanutbutter
1 dl kokosmælk
3 spsk. marinaden
lidt soya

Fremgangsmåde

Skær oksekød i tern. Rør ingredienserne til marinaden sammen og tag 6 spsk. fra. Mariner kødet i den resterende marinade i mindst ½ time.
Skyl kartoflerne og dup dem tørre. Vend kartoflerne med sesamolie, sesamfrø og Maldon salt. Kom kartoflerne i en bradepande og bag dem gyldne og sprøde i en forvarmet ovn ved 225 grader i 20 minutter.
Skær peberfrugterne i tynde strimler. Gør jordbærrene i stand og skær dem i kvarte. Halver agurken på langs og skrab kernerne ud. Skær agurken i tynde skiver. Vend jordbær emd agurk og peberfrugtstrimler. Hæld de 3 spsk. marinade over og lad dem marinere i ½ time.
Rør peanutbutter, kokosmælk og 3 spsk. marinade sammen til en jævn konsistens. Smag dippen til med soya.
Hæld marianden fra kødet og sæt dem på spyd. Dup kødet tørt og krydr med salt og friskkværnet peber. Steg spyddene på grillen i haven eller på en meget varm grillpande i 1-2 minutter på hver side – alt efter hvor røde de ønskes.

Husk at lægge spyd i vand i 30 minutter inden brug, så de ikke brænder.

Comments

comments