Crumble med ferskner og hindbær

4 pers.

Ingredienser

300 g modne ferskner
150 g friske hindbær
1 spsk. rørsukker

Dej:
85 g mel
25 g mandelflager
60 g smør
50 g sukker
1 knsp. salt

Fremgangsmåde

Skold fersknerne i kogende vand i ca. ½ minut og læg dem derefter hurtigt i koldt vand. Fjern skindet ved hjælp af en lille kniv.
Halver fersknerne og fjern stenene. Skær ferskner i mundrette stykker og bland dem forsigtigt med hindbær. Fordel frugterne i et smurt ovnfast fad eller i 4 portionsforme. Drys med rørsukker.
Bland mel, mandler, smør, sukker og salt. Smuldr blandingen i en foodprocessor eller med fingrene, til den ligner brødkrummer. Fordel dejen over frugterne og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30-40 minutter til overfladen er gylden.
Server den lune crumble med rørt god vanilieis, creme fraiche rørt med lidt vaniliesukker eller iskoldt flødeskum.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik