Crumble med ferskner og hindbær

4 pers.

Ingredienser

300 g modne ferskner
150 g friske hindbær
1 spsk. rørsukker

Dej:
85 g mel
25 g mandelflager
60 g smør
50 g sukker
1 knsp. salt

Fremgangsmåde

Skold fersknerne i kogende vand i ca. ½ minut og læg dem derefter hurtigt i koldt vand. Fjern skindet ved hjælp af en lille kniv.
Halver fersknerne og fjern stenene. Skær ferskner i mundrette stykker og bland dem forsigtigt med hindbær. Fordel frugterne i et smurt ovnfast fad eller i 4 portionsforme. Drys med rørsukker.
Bland mel, mandler, smør, sukker og salt. Smuldr blandingen i en foodprocessor eller med fingrene, til den ligner brødkrummer. Fordel dejen over frugterne og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30-40 minutter til overfladen er gylden.
Server den lune crumble med rørt god vanilieis, creme fraiche rørt med lidt vaniliesukker eller iskoldt flødeskum.

Comments

comments