Marengs med pebermynte

12 stk.

Ingredienser

4 æggehvider
200 g sukker
75 g flormelis
4 dråber pebermyntedråber

Creme:
400 g creme fraiche 38%
75-100 g flormelis
korn af 1 stang vanilie

300 g frisk bær (hindbær, jordbær, brombær, blåbær) gerne en blanding af dem alle

Fremgangsmåde

Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt gradvist 125 g sukker og pisk til hviderne er helt stive og blanke. Bland flormelis med resten af sukkeret og sigt den over de stiftpiskede hvider. Tilsæt pebermyntedråber og fold blandingen godt sammen. Gør det meget forsigtigt, så massen bliver ved med at være tyk og stiv.
Hæld massen i en sprøjtepose og sprøjt den ud til 12 “fuglereder”, hver ca. med en diamater på 10 cm. Bag dem i en forvarmet ovn ved 100 grader i ca. 1 time. Lad dem køle af.

Creme:
Rør creme fraiche med flormelis og vaniliekorn. Top fuglerederne med creme og bær lige inden servering.

Comments

comments