header

Citronmarineret kylling med auberginesalat

4 pers.

Ingredienser

4 stk. kyllingebryst uden skind og ben
2 citroner
1 spsk. olivenolie
4 fed knuste hvidløg
1 lille bdt. løvstikke

Auberginesalat:
2 auberginer
50 g semidried tomater
100 g grillede peberfrugter
100 g salat, f. eks. frisee
1 potte frisk basilikum
160 g brune ris
200 g brød

Fremgangsmåde

Pres saften af citronerne og kom det i en frysepose sammen med olie, hvidløg, løvstikke og kyllingekød. Luk posen godt og gnid marinaden godt ind i kyllingekødet. Lad det marinere mens salaten tilberedes.

Salat:
Skær auberginerne i skiver på langs. Grill dem på en grillpande, til de er gyldne på begge sider. Afdryp peberfrugt og vend dem sammen med auberginer, semidried tomater, salat og frisk basilikum.

Grill kyllingebrysterne et par minutter på hver side. Læg dem i et ovnfast fad sammen med marinaden og steg dem færdig i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Kog risene som angivet på pakken og server sammen med kylling, auberginesalat og brød.