Kalvespidsbryst med salatl

8 pers.

Ingredienser

1,8 kg kalvespidsbryst
10-12 skiver bacon
4 fed hvidløg, knust med en kniv
et par kviste frisk rosmarin
et par kviste salvie
et par kviste frisk timian
1 løg
6 sorte peberkorn
2 laurbærblade
1 dl hvidvin
1-2 dl kalvebouillon

Sauce:
100 g smør
2 spsk. mel
1 dl hvidvin
1 dl sky fra kødet
1 dl kalvebouillon
2½ dl piskefløde
1 lille glas kapers
salt, friskkkværnet peber

Salat:
500 g blandede, spæde salatblade

Dressing:
4 spsk. god olivenolie
1 spsk. balsamico
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Dagen før:
Afpuds kalvekødet for sener og rids fedtkanten hvis der er en. Bind baconskiverne rundt om kødet sammen med hvidløg og krydderurterne. Læg kødet i en stor bradepande sammen med løg, gulerødder, peberkorn og laurbærblade. Hæld vin og bouillon ved og lad kødet simre i en forvarmet ovn ved 160 grader i ca. 1½ time. Tag det ud af ovnen og lad det køle af og trække i stegeskyen – helst til næste dag.

Gør salatbladene i stand. Rør olie og balsamico sammen og smag den til med salt og friskkværnet peber.

Si skyen fra kødet og kasser alt fedtet. Gem 1 dl stegesky. Skær kødet i tynde skiver, lad den sprøde bacon blive på.

Smelt smørret i en gryde, rør melet i lidt efter lidt. Tilsæt langsomt vinen, imens der hele tiden piskes i saucen. Tilsæt bouillon og sky og lad saucen blive tyk. Kom fløden i og giv saucen et opkog. Kom kapers i og smag til med salt og friskkværnet peber.

Vend salaten i dressingen og anret den på et fad sammen med kødet. Hæld lidt sauce over kødet og server resten til. Serveres med ovnbagte kartofler.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik