header

Marinerede lammeculotter

4 pers.

Ingredienser

2 dl olivenolie
1 citron skåret i skiver
6 hele peberkorn
1 fed hvidløg, knust med en kniv
3-4 lammeculotter, alt efter størrelse
groft salt, friskkværnet peber
1 kvist frisk timian
revet skal af 1 citron
1-2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Dagen inde culotterne skal tilberedes, røres marinaden sammen (olivenolie, citronskiver, hele peberkorn og knust hvidløg). Afpuds culotterne og snit fedtkanten i rudemønster. Kom dem i et fad og hæld marinaden over. Fordel del godt. Stil dem i køleskab natten over.
Krydr culotterne med groft salt, friskkværnet peber, frisk timian og revet citronskal. Brun culotterne på en meget varm pande og steg dem derefter færdige i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 10 minutter (afhængig af tykkelsen). Culotterne skal være spændstige, når de trykkes på.
Lad culotterne trække i 10 minutter og server dem med grønsager og ovnstegte kartofler. De kan også grilles på have grillen.