Lammefrikasse

4 pers.

Ingredienser

50 g smør
2 spsk. olivenolie
2 skalotteløg, finthakkede
lidt mel
1 kg. lammebov eller skank i store stykker
1 dl tør vermouth
4 persillerødder
1 laurbærblad
4 kviste frisk timian
5 sorte peberkorn
2 dl bouillon eller vand
2½ dl piskefløde
1 æggeblomme
salt, friskkværnet peber
1 bdt. frisk kørvel

Fremgangsmåde

Kom smør i en gryde og lad det smelte ved svag varme sammen med olien. Kom løgene i gryden og lad dem svitse til de bliver gyldne. Vend kødet i mel og kom det i gryden. Vend det rundt med løgene og steg det, til det er gyldenbrunt. Kom vermouth ved og lad det koge ind.
Tilsæt persillerødder, laurbærblad, timiankviste, peberkorn og vand/bouillon. Lad retten simre i 1½ time og skum af og til.
Tilsæt piskefløde og evt. lidt mere væske, hvis retten virker tør. Sigt sovsen fra og jævn den med æggeblommen over svag varme, den må IKKE koge!!! Smag saucen til med salt og friskkværnet peber. Vend kødet i saucen igen og tilsæt samtidig kørvel. Server med det samme med grønsager og løse ris – eller kartofler.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik