Pandekager med forårsløg og dip

Utrolig lækre og en af mine ynglingsopskrifter. Også gode som en slags tapas.
4 pers.

Ingredienser

Eddike-dipping sauce:
3 spsk. soyasauce
1 forårsløg, finthakket
1½ tsk. ris- eller cidereddike
1 tsk. sukker
1 tsk. ristede sesamfrø

Pandekager med forårsløg:
3 store æg
4 store æggehvider
1½ spsk. + 1 tsk. majsolie
salt
120 g små, kogte rejer
10 forårsløg, delt i 4 på langs og skåret i 7 cm. lange stykker
1 lille zucchini/squash, skåret i julienne på ca. 7 cm. lange
1 stor gulerod, skåret i julienne ca. 7 cm. lange
½ dl hakket purløg

Fremgangsmåde

Dipping sauce:
Bland soya, forårsløg, eddike, sukker og sesamfrø i en lille skål.
Pandekagedej:
Pisk 1 æg og 2 æggehvider i en skål, pisk dem med en gaffel. Pisk mel, 1 spsk. olie, salt, 2½ dl vand (hæld de i lidt ad gangen). Dejen skal være glat og rimelig tyk, men ikke for tyk. Lad dejen hvile i 15-20 minutter.
I en anden skål piskes de sidste 2 æg og 2 æggehvider. Varm 1 tsk. olie i en stor, non-stick pande ved medium varme. Hæld ca. 1 dl dej på panden, den skal være ca. 15-20 cm. i diameter. Læg 1/4 af rejerne, forårsløg, zucchini/squash, gulerod og purløg ovenpå dejen. Mens pandekagen steger, hældes 1/4 af de piskede æg over pandekagen, så mellemrummene mellem grøntsagerne fyldes ud. Efter ca. 3-5 minutter, når dejen er ved at sætte sig og bunden er blevet brun – vendes pandekagen. Steg videre i 3-4 minutter, til den anden side også bliver brun. Pres hårdt ned på pandekagen imens med en spatel, for at sikre at den bliver helt gennemstegt.
Lad den glide over på en tallerken og gentag med resten af dej og grøntsager.
Pandekagerne kan laves op til 4 timer i forvejen, bare dæk dem til og stil i køleskabet. Server dem kolde.
Skær hver pandekager i trekanter og server dem med dippingsaucen. Brug pinde eller fingrene til at dyppe med.

De tager tid at lave, men de er det hele værd!!!

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik