Isvafler med rabarberis

10 vafler

Ingredienser

Rabarberkompot:
250 g rensede rabarber, skåret i 1 cm. tykke skiver
100 g sukker

Parfait:
1½ æggehvide
4 spsk. sukker
2 æggeblommer
2½ dl piskefløde

Endvidere:
200 g mørk chokolade
1 pakke isvafler

Fremgangsmåde

Kom rabarber og sukker i en gryde og kog op ved svag varme. Lad rabarberne simre, til de er møre. Det tager 10 minutter. Afkøl kompotten. Sæt den evt. i køleskab, til den er helt kold.
Pisk æggehviderne stive med 1 spsk. sukker. Pisk æggeblommerne og 3 spsk. sukker lyst og luftigt. Pisk fløden til skum. Vend rabarberkompotten med flødeskum og æggesnaps. Fold til sidst æggehviderne forsigtigt i cremen. Kom iscremen i en form eller skål og dæk den godt til. Stil den i fryseren i mindst 4 timer.
Smelt chokoladen over vandbad og dyp forsigtigt isvaflerne kant i chokoladen – lad dem tørre på en bagerist.
Lav kugler af isen og kom en kugle i hver vaffel. Pynt med resten af den smeltede chokolade.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik