Amerikanske pandekager med ricotta

10-12 stk.

Ingredienser

320 g hvedemel
4 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
2 spsk. sukker
1 spsk. vaniliesukker
1 tsk. salt
2 æg
250 g ricotta
2½ dl kærnemælk
4 spsk. vegetabilsk olie
lidt olie til bagning

Fremgangsmåde

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Bland letpiskede æg, ricotta, kærnemælk og olie i en anden skål og hæld det sammen med de tørre ingredienser. Rør dejen sammen.
Bag pandekagerne på en stegepande ved middelvarme i en smule olie. Hæld 3/4-1 dl dej på panden ad gangen og bred dejen let ud i en cirkel med bagsiden af en ske eller lign. Når pandekagerne bobler let på toppen, vendes de og bages færdige.
Server med græsk yoghurt, flydende honning og frisk jordbær eller blåbær.

Comments

comments