Kyllingepie

4 pers.

Ingredienser

1 hel kylling
ca. 1½ plade færdig butterdej
2-3 gulerødder
salt
½ pk. optøet spinat
1 æg
1 dl hønsebouillon
3 blade husblas

Fremgangsmåde

Fjern vingespidserne og gumpen fra den rensede kylling. Bind bomuldssnor omkring kyllingen for at holde den sammen. Steg den i ca. 50 minutter ved 225 grader. Lad den blive kold og pil så kødet fra skroget.
Rul en butterdejsplade ud, så den kan dække en terrin. Lad lidt af dejen falde ud over siderne og sørg for, at der også er dej til låg og pynt.
Skræl gulerødderne og kog dem i et par minutter i letsaltet vand. Pres vandet fra den optøede spinat – gøres bedst gennem en si. Flæk gulerødderne på langs. Læg halvdelen af kyllingekødet i bundet af terrinen, derefter et lag spinat, et lag gulerødder og til sidst resten af kyllingekødet. Kom dejlåget på og luk kanterne godt af. Skær lidt dekorationer ud, f. eks. i form af blade og lav et hul i midten af pien.
Pensl pien med sammenpisket æg og bag den ved 200 grader i ca. 25-30 minutter. Tag pien ud af ovnen når den er gylden. Opvarm hønsebouillonene og kom 3 blade husblas i koldt vand. Vrid husblasen fri for væde og smelt den i den varme bouillon. Hæld det i hullet i låget og lad pien afkøle.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik