Vildthakkebøf med skysauce

4 pers.

Ingredienser

300 g hakket kød fra rådyr eller hjort
250 g hakket svinekød
4 skiver frisk, hvidt brød
1 dl mælk
100 g rensede, hakkede svampe
1 æg
½ dl madeira
1 spsk. akaciehonning
1 lille finthakket løg
salt, friskkværnet peber
1 spsk. olie + ½ spsk. smør

Sauce:
1½ dl vildtbouillon
2½ dl fløde
kulør
salt, friskkværnet peber
3/4 dl soltørrede tranebær

Fremgangsmåde

Skær skorperne af brød og del det i mindre stykker og hæld mælken over. Tilsæt kød, svampe, madeira, honning, løg, salt og friskkværnet peber. Rør det hele sammen. Lad farsen hvile i 10 minutter. Form til 8 bøffer, som brunes i fedtstof i ca. 1 minut på hver side ved høj varme. Steg bøfferne færdige, ca. 4 minutter på hver side. Tag den af panden og hold dem varme.

Sauce:
Kog panden af med bouillon og skrab fra bunden. Lad væden koge en anelse. Tilsæt fløde og evt. kulør, bring saucen i kog. Smag til med salt og friskkværnet peber. Hæld kogende vand over tranebærrene og lad dem trække i 5 minutter. Hæld vandet fra og hak tranebærrene groft. Vend dem i saucen og strø dem over de nystegte bøffer.
Server med kartofler og kogte grønne bønner.

Comments

comments