Pasta med skinkesauce

4 pers.

Ingredienser

300 g skinke i tern
2 porrer
1 spsk. olie
100 g grønne ærter, optøede
50 g friskrevet grana padano ost
1½ dl piskefløde
ca. 4 spsk. spaghetti-kogevand
friskkværnet peber

4-500 g kogt spaghetti

Fremgangsmåde

Kog spaghettien al dente i rigeligt med godt saltet vand. Lad den dryppe af og husk at gemme lidt af kogevandet.
Rens porrerne og skær dem i tynde ringe. Varm olie godt op på en pande og steg porreringene uden at de tager farve. Tilsæt skinke og ærter og steg det hele i yderligere 30 sekunder under omrøring. Rør ost og fløde i og spæd med lidt spaghetti-kogevand hvis det er nødvendigt, saucen skal have en cremet konsistens, så den lægger sig om spaghettien. Krydr godt med friskkværnet peber og evt. lidt salt. Vend sauce og spaghetti sammen og server straks.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik