Sichuan rejer med risnudler

4 pers.

Ingredienser

1 kg tigerrejer, rå
2 spsk. sichuan peberkorn
4 stjerneanis
1 tsk. groft salt
420 g risnudler
1 spsk. jordnøddeolie
400 g baby bok choy, grofthakket
500 g choy sum, grofthakket
0,8 dl østerssauce
1 spsk. soyasauce

Fremgangsmåde

Fjern skaller og tarm fra rejerne, men lad halerne sidde.
Knus peberkornene, stjerneanis og salt – dæk rejerne med krydderiblandingen.
Læg nudlerne i en skål og dæk dem med varmt vand. Skil forsigtigt nudlerne ad med hænderne. Lad nudlerne stå i 1 minut og hæld derefter vandet fra. Skyl nudlerne under koldt vand og lad dem derefter dryppe af.
Opvarm halvdelen af olien i en wok. Lynsteg rejerne lidt ad gangen, til de netop skifter farve. Opvarm resten af olien i den samme wok og lynsteg bok choy, choy sum og saucerne. Bland det hele godt rundt til nudlerne er varme og netop møre. Server nudlerne med rejerne på toppen.

Comments

comments