Stærk sur-sød kylling med bønner

6 pers.

Ingredienser

4 fed presset hvidløg
friskkværnet peber
2 tsk. fintrevet citronskal
4 røde finthakkede thaichili, uden kerner
11/4 dl vand
2 spsk. tyk tamarind koncentrat
1 kg. kyllingebrystfileter i tynde skiver
350 g grønne bønner
2 rødløg i tynde skiver
1 spsk. sukker
0,6 dl hønsebouillon

Fremgangsmåde

Bland hvidløg, peber, citronskal, chili, vand, tamarind og kylling i en skål og dæk det til. Sæt i køleskabet i mindst 3 timer og gerne 24.
Kog, damp eller tilbered bønnerne i mikrovn til de er netop møre, lad dem dryppe af.
Kom kyllingeblandingen og løget lidt ad gangen i en stor, varm olieret pande, til kød og løg er gennemstegt. Læg kyllingekødet tilbage i panden med bønner, sukker og suppe. Kog det under omrøring.

Comments

comments