header

Mulligatawny

4 pers.

Ingredienser

1 spsk. rapsolie
1 løg, hakket
3 fed hvidløg, hakket
3 tsk. frisk, revet ingefær
1 lille frisk, hakket rød chili
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. spidskommen
½ tsk. gurkemeje
3 tsk. mild karry
1 stang kanel
4 kardemommekapsler, knækkes
5 frisk karryblade
130 g røde linser
11/4 liter hønsebouillon
1 kartoffel skåret i mindre stykker
1 æble skåret i mindre stykker
frisk koriander
33/4 dl kokosmælk
1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

Opvarm olien i en gryde og tilsæt løg, hvidløg, ingefær, chili, stødte krydderier og karryblade. Lad det simre i 5 minutter eller til løget er blødt. Tilsæt linser, bouillon, kartoffel og æble. Lad det simre under låg i ca. 20 minutter eller til kartoflen er mør.
Tag de hele krydderier, karryblade op og gem karrybladene.
Hæld suppen i en blender, lidt ad gangen og kør den jævn. Hæld det tilbage i gryden sammen med karryblade, kokosmælk, citronsaft og koriander. Varm suppen op uden at det koger.