header

Karryblomkålssuppe med squash

4 pers.

Ingredienser

1 tsk. jordnøddeolie
1 lille hakket løg
1 fed hvidløg, hakket
1 stængel bladselleri skåret i mindre stykker
250 g blomkål i mindre stykker
2 mellemstore squash i skiver
2 friske kaffir limeblade
2 tsk. grøn carrypasta
1 liter hønsebouillon
1,8 dl kokosmælk
½ dl hakket, frisk koriander
1½ dl fløde
1 porre i tynde skiver
rapsolie til friturestegning

Fremgangsmåde

Opvarm olien i en gryde og tilsæt løg, hvidløg, bladselleri, blomkål, squash og limeblade. Lad det simre under omrøring i 5 minutter. Tilsæt carrypasta og lad det simre under omrøring til det dufter. Rør bouillong og kokosmælk i og lad det simre uden låg i 45 minutter, eller til grønsagerne er meget bløde. Tag limebladene op og kasser dem.
Kom blandingen i en blender, lidt ad gangen sammen med koriander og kør til det er jævnt. Hæld det tilbage i gryden og tilsæt fløde, lad det simre uden låg i 5 minutter.
I mellemtiden frituresteges porren i varm olie til den er let gylden og sprød. Lad den dryppe af på fedtsugende papir. Server suppen drysset med porrestykkerne.