Karryblomkålssuppe med squash

4 pers.

Ingredienser

1 tsk. jordnøddeolie
1 lille hakket løg
1 fed hvidløg, hakket
1 stængel bladselleri skåret i mindre stykker
250 g blomkål i mindre stykker
2 mellemstore squash i skiver
2 friske kaffir limeblade
2 tsk. grøn carrypasta
1 liter hønsebouillon
1,8 dl kokosmælk
½ dl hakket, frisk koriander
1½ dl fløde
1 porre i tynde skiver
rapsolie til friturestegning

Fremgangsmåde

Opvarm olien i en gryde og tilsæt løg, hvidløg, bladselleri, blomkål, squash og limeblade. Lad det simre under omrøring i 5 minutter. Tilsæt carrypasta og lad det simre under omrøring til det dufter. Rør bouillong og kokosmælk i og lad det simre uden låg i 45 minutter, eller til grønsagerne er meget bløde. Tag limebladene op og kasser dem.
Kom blandingen i en blender, lidt ad gangen sammen med koriander og kør til det er jævnt. Hæld det tilbage i gryden og tilsæt fløde, lad det simre uden låg i 5 minutter.
I mellemtiden frituresteges porren i varm olie til den er let gylden og sprød. Lad den dryppe af på fedtsugende papir. Server suppen drysset med porrestykkerne.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik