Chilikyllingesuppe med lime

4 pers.

Ingredienser

1 gulerod
1 stængel bladselleri
2 tsk. jordnøddeolie
1 stort løg i skiver
1 fed presset hvidløg
½ tsk. frisk, revet ingefær
2 friske, røde chilier skåret i skiver
1 stængel citrongræs, finthakket
3 friske kaffir limeblade
1½ liter hønsebouillon
2 spsk. limesaft
2 spsk. soya
1 spsk. fishsauce
2 kyllingebrystfileter skåret i tynde skiver
125 g frisk spinat, revet i stykker
50 g bønnespirer

Fremgangsmåde

Skær gulerod og blegselleri i julienne. Opvarm olien i en gryde, tilsæt løg, hvidløg, ingefær, chili, citrongræs og limeblade. Lad det simre under omrøring, til løget er blødt. Tilsæt bouillon, citronsaft, kylling og saucer og lad det simre uden låg i 20 minutter – eller til kyllingen er mør. Tilsæt gulerod, blegselleri, spinat og bønnespirer. Lad det simre uden låg til grønsagerne er netop møre og varme.