header

Spinatsuppe med kødboller

4 pers.

Ingredienser

1 spsk. rapsolie
2 løg, hakket
1 fed presset hvidløg
300 g kartofler skåret i små stykker
1 liter hønsebouillon
500 g hakket spinat
11/4 dl fløde
friskrevet parmesanost

Kødboller:
250 g hakket oksekød
35 g daggammelt brødkrumme
1 spsk. hakket purløg
1 æggeblomme
40 g friskrevet parmesanost
olie til stegning

Fremgangsmåde

Opvarm olien i en stor gryde, tilsæt løg og hvidløg og lad det simre under omrøring til løget er blødt. Tilsæt kartofler og lad det simre under omrøring i 5 minutter. Tilsæt hønsebouillon. Bring suppen i kog og lad det simre under låg i 10 minutter, til kartoflerne er møre. Rør spinaten i suppen og lad det simre under låg i yderligere 5 minutter. Tilsæt fløde.
Blend suppen lidt ad gangen, til den er jævn. Hæld suppen tilbage i gryden, kom kødboller i og opvarm igen. Server suppen drysset med parmesanost.
Kødboller:
Kom det hakkede oksefars i en skål sammen med brødkrumme, urter, æggeblomme og ost. Bland det hele godt. Form til runde boller med en teske. Steg kødbollerne i olie til de er brune og gennemstegte.