header

Ingefærsvienkød med linser

4 pers.

Ingredienser

1 spsk. olie
2 spsk. revet ingefær
1 spsk. farin
2 spsk. citronsaft
1 spsk. balsamico
750 g svinemørbrad skåret i 3 cm. tykke bøffer

Stegte linser:
33/4 dl Puy linser, grønne
61/4 dl vand
1 spsk. olie
2 tsk. kommenfrø
1 spsk. limesaft
2 spsk. friske korianderblade, hakkede
groft salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Varm olien på en pande ved stærk varme. Kom ingefær på panden og lad det stege i 2 minutter eller indtil det er let brunet. Tilsæt farin, limesaft og balsamico. Lad det simre til det hele begynder at tykne. Tag panden af varmen og stil den til side.
Stegte linser:
Kom linserne i vand i en gryde og lad dem koge op. Skru ned for varmen, så de simrer. Læg låg på og lad dem koge i 5-8 minutter – eller til væsken er opsuget og linserne er møre. Varm olien i en gryde ved kraftig varme. Kom kommensfrø i og lad dem stege i 1 minut. Kom linser, limesaft, koriander, salt og friskkværnet peber i og lad det hele koge under omrøring i 5 minutter eller til linserne er møre og gennemvarme.
Svinekødet:
Varm en pande op over stærk varme. Kom mørbradskiverne på og steg dem i 2-3 minutter på hver side, indtil de er så stegte som du foretrækker. Hæld den karameliserede ingefær over kødet og lad det hele varme i 1 minut. Inden servering lægges linserne på tallerkner og mørbraden med ingefærsiruppen over.