Grillet fladbrød med rosmarin og Maldonsalt

16 stk.

Ingredienser

1 tsk. tørgær
61/4 dl lunkent vand
ca. 83/4 dl fuldkornshvedemel
2 tsk. Maldon salt
1 spsk. olivenolie
7 dl hvedemel

Pynt:
olivenolie
Maldonsalt
frisk rosmarin

Fremgangsmåde

Opløs tørgæren i vandet og tilsæt fuldkornshvedemelet. Slå det sammen med en træske. Dæk dejen til med og lad det hæve et lunt sted i 1 time. Kom salt, olivenolie og hvedemelet i dejen og ælt det igen – hold evt. lidt af melet tilbage. Dejen skal æltes rigtig, rigtig godt – det er måske nemmere i en maskine hvor den skal æltes i ca. 8 minutter. Dæk dejen til igen og lad dem hæve i 2 timer.
Del dejen i 16 lige store stykker og tril dem til kugler. Rul hver kugle ud på et meldrysset bord til de er ca. 4 mm. tykke. Pensl den ene side med olivenolie og drys med salt og frisk rosmarin. Lad fladbrødene hæve i 10 minutter. Bag fladbrødene på en godt varm grillplade eller udendørs grill, ca. 1 minut på hver side – til de er hævet op og gennembagte. Server brødene varme.

Comments

comments