Brioche med chokoladefyld

8 stk.

Ingredienser

5 dl mel
1½ tsk. tørgær
11/4 dl lun mælk
1 tsk. vanilieessens
3 spsk. sukker
2 æggeblommer
125 g smør, blødt og skåret i små tern
8 store stykker mørk chokolade

Fremgangsmåde

Hæld mel og gær i en skål og rør det sammen. Bland den lune mælk, vanilie og sukker i en skål for sig selv. Hæld blandingen i melblandingen sammen med æg og pisk det hele sammen. Tag dejblandingen ud på et meldrysset bord og ælt smørret i lidt ad gangen. Kom dejen tilbage i en skål, dæk til og lad det hæve i 1½-2 timer. Ælt dejen på et meldrysset bord, til den er glat og elastisk. Del dejen i 8 dele. Tryk dejen let flad med hånden og læg et stykke chokolade på hver stykke. Fold kanterne op omkring chokoladen, så den er helt skjult. Læg de små briocheforme – eller papirsforme. Dæk dem til og lad dem hæve i ca. 1 time. Lad dem bage i 15-20 minutter ved 180 grader – eller til de er gyldne. Server dem lune.

Comments

comments