header

Lækker efterårssalat

Ingredienser

2 dl valnødder, uden skal
1 tsk. rapsolie
½ tsk. sukker
1/4 tsk. chilipulver
1/4 tsk. salt
2 romainesalater
2 appelsiner
2 tsk. dijonsennep
5-6 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber
50-60 g smuldre roquefort eller danablu ost

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader. Vend de afskallede valnødder i en olien. Drys sukker, chili og salt over og bland det hele godt. Spred nødderne ud på en bageplade og rist dem i ca. 12 minutter. Lad dem køle af.
Vask salaten og dup dem tør. Riv dem i stykker – brug kun de fine, sprøde, pæne salatblade. Skræl appelsinerne og fjern hinderne, sørg for at saften ikke går til spilde. Pisk sennep i appelsinsaften. Hæld olie i en tynd stråle ned i skålen, mens der piskes konstant. Smag til med groft salt og friskkværnet peber.
Anret salatbladene pænt på et stort fad. Kom smuldret ost og appelsinstykker over. Dryp dressingen over og drys med valnødderne.