Mandelfragilité med hindbær

6 pers.

Ingredienser

Fragilité:
75 g mandler
125 g flormelis
1 spsk. kartoffelmel
3 æggehvider

Hindbærcreme:
200 g hindbær (evt. frosne)
100 g hvid chokolade
50 g sukker
2 dl creme fraiche 38%

Pynt:
flormelis
mynteblade

Fremgangsmåde

Opvarm ovnen til 175 grader (varmluft: 160 grader).
Blend mandlerne fint med 75 g flormelis og kartoffelmel.
Pisk hviderne stive med 50 g flormelis, og vend mandelblandingen i. Form dejen til 12 runde flade kager (ca. 8 cm. i diameter) på bageplader. Bag kagerne i 15 minutter.
Lad kagerne køle af på bagepapiret og træk dem af papiret, når de er blevet helt kolde. Opbevar kagerne i en lufttæt beholder med bagepapir imellem, eller læg dem i lag med bagepapir i en lukket plasticpose.
Creme:
Smelt chokoladen over vandbad.
Kom hindbær og sukker i en skål og mos dem med en gaffel.
Pisk creme fraichen til skum, ligesom flødeskum.
Rør 1/3 af creme fraiche skummet i den varme chokolade til en blød creme. Bland straks denne creme med resten af creme fraiche skummet og hindbærmosen.
Fordel hindbærcremen på 6 af kagerne. Læg de andre 6 kager oven på cremen. Kom køkkenfilm over kagerne og opbevar dem i køleskab til næste dag.
Til servering pynt da ved at sigte flormelis over.