header

Lækre morgenboller

18 stk.

Ingredienser

25 g gær
7 dl koldt vand
3 spsk. olie
1 spsk. salt
1 spsk. honning
300 g durummel
ca. 600 g hvedemel

Pynt:
birkes, sesamfrø eller solsikkekerner

Fremgangsmåde

Rør dejen sammen om aftenen og sæt den i køleskabet om natten – om morgenen er dejen klar til at lave de skønneste boller………hurtigt!
Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt olie, salt, honning og durummel. Rør dejen glat med hvedemel. Den skal være en smule klistret. Dæk skålen med film og sæt den i køleskabet om natten.
Næste morgen:
Rør dejen igennem og sæt den på bageplade med en våd ske, så den er i store klatter. Drys med hvad der haves og lad bollerne hæve i 30 minutter.
Spray dem let med vand inden de sættes i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter.