Hummer med gremolata

4 pers.

Ingredienser

2 kogte hummere, afkølede
smøg og olie til stegning

Gremolata:
2 dl hakket bredbladet persille
revet skal af 1 citron
2 fed hvidløg, meget finthakket
salt, friskkværnet peber
saft af 1 citron
3 spsk. olivenolie

Skiver af gode, smagfulde tomater
lækkert brød

Fremgangsmåde

Flæk hummerne og tag hale- og klokødet ud. Halver halerne på langs. Bland ingredienserne til gremolataen. Rist hummerkødet hurtigt i smør og olie i ca. 1 minut. Det skal gerne få en flot overflade – men steges den for længe bliver den sej – så hold øje med den.

Gremolata:
Bland persille, citronskal og hvidløg. Tilsæt olivenolie og citronsaft til det bliver til en let flydende konsistens, som sauce. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Kom tomatskiver på 4 tallerkner. Læg hummerkødet på og hæld lidt gremolata over. Server det hele med godt brød.

Til denne ret anbefaler vi en god vin

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik